Trump steunt opnieuw van seksueel wangedrag betichte senaatskandidaat

‘Palestijnen pas bereid tot dialoog als Trump besluit over Jeruzalem intrekt’
december 9, 2017
Russische generaal ontkent betrokkenheid bij neerhalen MH17
december 9, 2017
Show all

Trump steunt opnieuw van seksueel wangedrag betichte senaatskandidaat

President Donald Trump heeft vrijdag in Pensacola in de staat Florida, dicht bij de staatsgrens van Alabama, campagne gevoerd voor Roy Moore, de in opspraak geraakte Republikeinse senaatskandidaat in Alabama.

Trump wees tijdens een bijeenkomst op het belang van de verkiezing van Moore, die door verschillende vrouwen wordt beschuldigd van seksueel wangedrag toen zij tieners waren. De conservatieve oud-rechter wijst echter alle beschuldigingen resoluut van de hand en daar wees het Witte Huis vrijdag ook nog eens op. Trump sprak afgelopen maandag al zijn steun voor hem uit.

”Ga stemmen op Roy Moore”, zei Trump. ”Wij, het land en de toekomst van het land, kunnen het ons niet veroorloven een zetel te verliezen in de Senaat.” De Republikeinen hebben in de Senaat een meerderheid van 52 tegen 48.

Trump noemde de democratische tegenstander van Moore, Doug Jones, een “marionet” van de democratische leider van de Senaat Chuck Schumer en de Democratische leider van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi.

Comments are closed.