Trump maakt belastinggegevens toch openbaar

Justitie Brazilië vraagt hof om corruptieonderzoek naar 83 politici 
maart 15, 2017
Plantaardige fossielen van 1,6 miljard jaar gevonden 
maart 15, 2017
Show all

Trump maakt belastinggegevens toch openbaar

Het Witte Huis heeft bekendgemaakt dat Donald Trump in 2005 meer dan 150 miljoen dollar verdiende en daar ongeveer 38 miljoen belasting over betaalde. De bekendmaking volgde op een aankondiging van een presentatrice van de Amerikaanse nieuwszender MSNBC, die zei dat ze de belastingformulieren van Trump uit dat jaar in handen heeft en deze bekend zou maken in haar tv-show.

Het Witte Huis heeft geen documenten gepubliceerd en komt alleen met getallen. Volgens het Witte Huis overtreedt de nieuwszender de wet door de cijfers openbaar te maken. Het is niet bekend of het Witte Huis juridische stappen neemt naar aanleiding van de publicatie.

In oktober zei de Amerikaanse krant The New York Times dat de toenmalige Republikeinse presidentskandidaat als rijke zakenman jarenlang geen inkomstenbelasting heeft betaald. Trump zegde daarop toe zijn belastingaangiften openbaar te maken.

Begin dit jaar kwam Trump daarvan terug. Zijn rechterhand Kellyanne Conway zei toen dat de belastinggegevens van Trump “niet interessant” zijn en daarom niet zouden worden gepubliceerd. Sinds 1976 hebben alle Amerikaanse presidenten vrijwillig hun fiscale gegevens vrijgegeven.

Comments are closed.