Trump en zijn vrouw aangekomen in overstroomd Texas

Vaccinatieperikelen grotendeels voorbij
augustus 29, 2017
Denen onderzoeken onderzeeër met scanner
augustus 29, 2017
Show all

Trump en zijn vrouw aangekomen in overstroomd Texas

President Trump bevindt zich momenteel in Texas om met eigen ogen te zien wat de tropische storm Harvey daar heeft aangericht en hoe de reddingsoperatie verloopt. De federale regering in Washington helpt de staat Texas om de schade door de overstromingen te beperken en mensen en dieren in veiligheid te brengen. De Amerikaanse president bezoekt onder meer hulpverleners in Corpus Christi en lokale bestuurders in een crisiscentrum in Austin. Hij wordt vergezeld door zijn vrouw Melania.

De categorie 4-storm bereikte afgelopen vrijdag de kust bij Corpus Christi en trok in noordoostelijke richting over de kust van Texas naar Houston. Door vijf dagen van enorme regenval zitten twee grote waterreservoirs bij Houston zo vol dat ze overlopen.

Daarom moet er nu meer regenwater worden afgevoerd via de rivieren en toch al overbelaste rioleringen. De autoriteiten hebben bewoners van wijken bij de reservoirs aangeraden te vertrekken. Inmiddels zijn er meer dan 17.000 evacués die moeten worden opgevangen en dat aantal zal zeker toenemen. De Burgemeester van Houston zegt vandaag dat hij hulp uit Washington wil hebben om nieuwe opvanglocaties voor 10.000 mensen op te zetten.

Comments are closed.