‘Tree Planting Project’ Indiase ambassade ook in Nickerie

Staatsbegroting 2019 goedgekeurd
juni 7, 2019
Rehabilitatie en asfaltering weg naar Ricanau Mofo gestart
juni 7, 2019
Show all

‘Tree Planting Project’ Indiase ambassade ook in Nickerie

Scholieren planten bomen voor groene wereld en hogere menselijke waarden

Met het planten van niembomen op 28 scholen in Nickerie is donderdag het ‘Tree Planting Project’ van de Indiase ambassade ook in dit district een feit. Het project wordt uitgevoerd in het kader van de activiteiten rond de viering van de 115e geboortedag van de wereldberoemde voorvechter voor waarheid en geweldloosheid Mahatma Ghandi op 2 oktober 2018. Het ‘Tree Planting Project’ wordt ook uitgevoerd in het kader van 5 juni, Wereld Milieu Dag, zegt attaché Shri Devi van de Indiase ambassade in Suriname.

De eerste bomen werden donderdagmorgen op de eerste Muloschool in Nickerie, de RG Bueno Bibazschool geplant. Naast Shri Devi waren daarbij onder anderen aanwezig de voorzitter van Stichting Sari, Krishna Bainath en de districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe. Verschillende sprekers bleven stilstaan bij de waarden die Ghandi voor de mens heeft achtergelaten en de betekenis van de niemboom binnen de Hindoestaanse cultuur. De dc riep vooral de jeugd op de waarden van Ghandi over te nemen. Met het planten van de boom zegt Kurban-Baboe ook te hopen dat waarden als eerlijkheid, waarheid en geweldloosheid zijn geplant in het karakter van de jeugd.

Districtscommissaris Nisha Kurban-Baboe van Nickerie. Eerder plantte de Indiase ambassade als onderdeel van het ‘Tree Planting Project’ bomen in Paramaribo, Commewijne en Saramacca.

Comments are closed.