Trainingen in misdaadpreventies onder jongeren

Brandstoft stijgt met 25 cent bij de servicestations
november 1, 2016
SURINAME NAAR VOLGENDE RONDE WK-KWALIFICATIE VOLLEYBAL
november 1, 2016
Show all

Trainingen in misdaadpreventies onder jongeren

Vijf organisaties  hebben medewerkers afgevaardigd om deel te nemen aan een training in misdaadpreventie onder jongeren. Deze medewerkers zijn  handvaten aangereikt om onder andere activiteiten te organiseren waarbij jongeren positief worden beziggehouden en leren hoe effectief te communiceren.

Ook hebben zij geleerd hoe problemen met of van jongeren in hun omgeving aan te pakken. De training is onderdeel van het weerstands- en preventieprogramma van het Pan Amerikaanse Ontwikkelingsfonds (PADF). Quinceney Abelanti en Idris Fredison zijn eerder dit jaar tot trainer opgeleid via dit programma, en hebben in september het programma verzorgd in Wit Santi en in verschillende jongerenkampen. In Wit Santi heeft dorpshoofd Theo Jubitana van Hollandse Kamp gevraagd om ook aandacht aan jongeren in dat dorp te besteden.

Met wat hij zaterdag heeft geleerd te Hollandse Kamp, zal hij een project indienen om de recreatiezaal, die hij ‘de ziel van het dorp’ noemt, af te bouwen. Er worden uiteenlopende activiteiten georganiseerd in deze zaal, ook mensen van het recreatieoord Bigi Krutu maken er gebruik van.  DWT

Comments are closed.