Training Immaterieel Cultureel Erfgoed afgerond

Jeugdige cel in voor mishandeling
mei 20, 2017
Nog drie personen in kritieke toestand na aanrijding Times Square
mei 20, 2017
Show all

Training Immaterieel Cultureel Erfgoed afgerond

Basisonderzoek kan worden verricht

De certificaatuitreiking van de training ‘Uitvoering UNESCO-2003 Conventie, voor het beschermen van Immaterieel Cultuur Erfgoed, vond gisteren plaats. De activiteit vond plaats in het Lall Rookh gebouw. Aan deze training namen 25 vertegenwoordigers van verschillende culturele organisaties deel.

Johan Roozer, beleidsadviseur van het Directoraat Cultuur zegt, dat de bedoeling van deze training is om de deelnemers vaardigheden toe te rusten hoe ze onderzoek moeten doen naar Immaterieel Cultureel Erfgoed elementen binnen hun eigen groep. Volgens Roozer heeft Suriname ontzettend veel Immaterieel Cultureel Erfgoed die zichtbaar gemaakt moeten worden. Maar alvorens dat te doen, moeten de tradities eerst gelist worden.

Johan Roozer, beleidsadviseur van het Directoraat Cultuur zegt, dat de deelnemers die vandaag hun certificaten in ontvangst mochten nemen, bevoegd zijn om trainingen te verzorgen binnen hun eigen groep.

Fidelia Graand-Galon, erevoorzitter van het Marron vrouwennetwerk die eveneens deelnam aan de training, liet doorschemeren dat het huwelijk systeem Akisi sama en de Kia-protocol tot het Immaterieel Cultuur Erfgoed van de Marron behoort

Fidelia Graand-Galon erevoorzitter van het Marronnetwerk en Johan Roozer, beleidsadviseur van het Directoraat Cultuur, die afzonderlijk hun kennis over het Immaterieel Cultureel Erfgoed deelden. De deelnemers aan deze training zijn nu bevoegd om trainingen te verzorgen binnen hun eigen groep.

Comments are closed.