TrackDrip keert royalties uit aan artiesten

‘Old Treasures’ expo om Surinaamse kunst levend te houden
december 11, 2019
Sportverslagen – 11 december 2019
december 11, 2019
Show all

TrackDrip keert royalties uit aan artiesten

Suriname’s eerste streamingsdienst TrackDrip heeft dinsdag royalties uitgekeerd aan de artiesten: Kater Karma, Damaru, King Koyeba, het duo GTS en de Juniors band. Zij hebben het geld verdiend op basis van het aantal keren dat hun muziek is beluisterd via de appdienst. Eerder verdienden de artiesten door middel van optredens en cd-verkoop hun geld. Zanger Regilio Pinas, meer bekend als Kater Karma, werd het meest gestreamd op TrackDrip: zo een 80 duizend keren in drie maanden. Kater wist ook meer dan 1 miljoen views te behalen op Youtube. De artiest die toegeeft oorspronkelijk zijn twijfels te hebben, juicht TrackDrip nu toe, omdat het ‘gewoon een Surinaams ding is.’

De op 5 december overleden Jaidew Changoer, manager van de band ”The Juniors” werd postuum geëerd. Het was een emotioneel moment voor zijn dochter Ashna Changoer die de cheque en een plaquette in ontvangst nam.

Volgens directeur Giovanni Ravenberg kan TrackDrip beschouwd worden als de nummer 1 muziek streamingsapp in het Caraïbisch gebied. Momenteel is de app lokaal alleen al honderdduizend keer gedownload, aldus Priscilla Moehamad, de commercieel – en marketingmanager.

Minister Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme (HI&T) was ook aanwezig en hij noemde de royalty-uitkering “een mijlpaal voor de Surinaamse artiest”. Muziekkunstenaars zijn ook ondernemers en daarom moeten ze ook die ondersteuning krijgen van de overheid.

Tweehonderddertig artiesten en kunstenaars, verdeeld over 7 categorieën, komen voor in het bestand van TrackDrip. Er is, behalve de enorme belangstelling vanuit Curaçao en Cuba, ook een samenwerking aangegaan met Fuga, de grootste muziekleverancier in de wereld.

Comments are closed.