Touw Ngie Tjouw treedt terug als voorzitter Jongerenraad NPS

Vandaag in het Verleden
september 27, 2014
Wegafsluiting in verband met buitengewone vergadering op 1 oktober
september 27, 2014
Show all

Touw Ngie Tjouw treedt terug als voorzitter Jongerenraad NPS

Gordon Touw Ngie Tjouw Gordon Touw Ngie Tjouw heeft vrijdag officieel zijn functie als voorzitter van de Jongerenraad van de Nationale Partij Suriname (NPS) neergelegd. Dit heeft hij in een brief meegedeeld aan NPS-partijleider, Gregory Rusland. Touw Ngie Tjouw  zegt aan Starnieuws dat hij diep heeft nagedacht over dit besluit. Het gaat bij hem om principiële redenen. “In de politiek moet je voor iets staan en daarvoor gaan”, benadrukt hij.

Hoewel Paul Somohardjo vindt dat mensen een drogreden gebruiken en hem als de boosdoener aanwijzen, stelt Touw Ngie Tjouw, dat de samenwerking met Pertjajah Luhur voor hem de druppel was, die de emmer heeft doen overlopen. Deze beslissing zou volgens de jongerenleider niet gedragen worden door de achterban. “Ik ben als voorzitter van de Jongerenraad niet in staat dit besluit te verkopen aan de jongeren”, stelt Touw Ngie Tjouw. Hij merkt op dat in het congres van de NPS slechts elf personen namens de afdelingen hun stem uitbrengen.

De afgetreden jongerenleider van de ‘groene partij’ stelt dat er tal van zaken in het verleden zijn gebeurd, die de NPS behoorlijk hebben geschaad. Somohardjo heeft volgens hem chantagepolitiek gevoerd.

De toenmalige president Ronald Venetiaan is vaker in verlegenheid gebracht door het optreden van Somohardjo. Het grondbeleid dat gevoerd werd door Pertjajah Luhur is funest geweest tijdens de regering-Venetiaan.

Touw Ngie Tjouw zegt niet uitvoerig in te kunnen gaan op de brief die gericht is aan de NPS-leiding. De rode draad is dat het samengaan met Pertjajah Luhur voor hem niet door de beugel kan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.