COVID-19 besmettingen bij houtzagerij Greenheart
augustus 31, 2020
Stichting de Kleine Helpers helpt met sociale steun tijdens coronatijd
augustus 31, 2020
Show all

Total Lockdown uitgebreid met zondag

De komende twee weekeinden wordt de total lockdown uitgebreid met de zondag erbij. Beperkingen in de bewegingsvrijheid gelden vanaf vrijdag 4 september om 20.00 uur tot en met maandag 7 september om 05.00 uur. Dat geldt ook voor het weekend van vrijdag 11 september tot en met maandag 14 september. Om verdere verspreiding in te dammen, zullen de geldende COVID-19 maatregelen voor nog twee weken moeten doorgaan.

In zijn toespraak tot de samenleving gaf president Santokhi aan dat er nu sprake is van community spreading. Ondanks het aantal positieven dalende is, lopen de intensive care faciliteiten vol met eerdere besmette personen. De opvangcapaciteit bij de ziekenhuizen zal worden uitgebreid.

De regering is zich er van bewust, dat de COVID-19 maatregelen een enorme druk leggen op de samenleving. Er zal naar een balans worden gezocht tussen mens en maatschappij en de volksgezondheid.

President Chan Santokhi tijdens zijn statement zondagavond, via radio en televisie.   De partiële lockdown op werkdagen, blijft gehandhaafd. In De Nationale Assemblée zal de regering morgen ingaan op de technische aspecten van de COVID-19 situatie in ons land.

Comments are closed.