Topman Iamgold verwacht geen veranderingen goudmarkt

De Dingen Die Wel Goed Gaan In Suriname
december 27, 2014
Oude voorraad belemmert verbod op knalvuurwerk
december 27, 2014
Show all

Topman Iamgold verwacht geen veranderingen goudmarkt

Iamgold, moedermaatschappij van Rosebel Gold Mines N.V., bekijkt mogelijkheden om andere goudmaatschappijen op te kopen of zelf overgenomen te worden in 2015. Dat zegt Iamgold-directeur Steve Letwin tegen de financiële website Seeking Alpha. Iamgold is bezig een van haar mijnen in Canada te verkopen voor zo een half miljard Amerikaanse dollar, aldus Letwin.

De directeur zegt verder dat Iamgold momenteel onderhandelt met een partner, over potentiële transacties met een waarde van ongeveer US 800 miljoen dollar en ook over nog grotere deals. Iamgold heeft goudmijnen in Burkina Faso, Canada en Suriname. De maatschappij streeft ernaar de productiekosten in haar mijnen terug te brengen naar maximaal US 1000 dollar per troy ounce. In het derde kwartaal bedroegen de productiekosten US 1.115 dollar per troy ounce. Letwin verwacht dat de huidige situatie op de goudmarkt in 2015 niet zal veranderen.

Managers en bestuursraden van de goudmaatschappijen hebben zich, aldus de Iamgold-topman, aangepast aan de verwachting dat de goudprijzen over een langere periode laag zullen blijven.-.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.