Herinvoering inzaaikalenders rijstsector noodzakelijk
oktober 3, 2019
IMF op bezoek in Suriname
oktober 3, 2019
Show all

Toepassing circulaire economie een must

Productieprocessen zonder afval helpt milieu

Het toepassen van een circulaire economie zal een milieuvriendelijke toekomst voor Suriname garanderen. Dit vormde het onderwerp van de presentatie van inleider Donovon Bogor, die de afdeling milieuplanning en informatie coördineert bij het Nationaal Instituut voor Milieu en Ontwikkeling in Suriname (NIMOS). Hij sprak tijdens het openingscollege van het Polytechnic College Suriname (PTC) op 01 oktober in de Ballroom van Royal Torarica. Zijn presentatie had als thema: ‘Het belang van circulaire economie voor het hoger technisch onderwijs in Suriname’.

Een circulaire economie is een systeem waarbij het maken van producten met weinig of zo min mogelijk afval geschiedt, zodat er praktisch geen milieuverontreiniging plaatsvindt. Bogor is er geen voorstander van dat afval wordt gedumpt, omdat het ook financieel veel van het land eist. Hij hoopt dat de afgestudeerden de circulaire economie-gedachte zullen uitdragen.

Bogor zegt dat de milieuraamwet sedert 2002 in concept is. Het NIMOS tracht het zijne te doen om samen met de gemeenschap te werken aan afvalbeheer of waste management. Een kringloop- of circulaire economie past daar perfect in volgens Bogor.

Donovan Bogor die dinsdag de inleider was tijdens het openingscollege van PTC. De opleiding start het collegejaar 2019-2020 met 280 studenten.

Comments are closed.