Nieuwe inschrijvingen merendeels online adviseert Onderwijsdirecteur Bennanon
september 9, 2020
Waterleidingstoring Lachmonstraat opgeheven
september 9, 2020
Show all

Toename COVID-doden te verklaren

Dat de voorbije dagen het aantal COVID-19 doden hoger is uitgevallen, daar heeft infectioloog Stephen Vrede een verklaring voor. De plotselinge stijging van het aantal doden rond het weekeinde heeft volgens hem te maken met personen die thuis zijn overleden, bij wie achteraf COVID is vastgesteld. Zulke gevallen worden dan enkele dagen later aan de officiële teller toegevoegd.

In vergelijking met buurlanden Guyana en Frans-Guyana vallen de COVID-cijfers in Suriname iets hoger uit. Een mogelijkheid is dat met name Frans-Guyana door een beperkt aantal IC-bedden veel patiënten uitzendt naar andere Franse departementen als Martinique en Guadeloupe. Eventuele sterfgevallen worden dan niet voor Frans-Guyana meegerekend

Infectioloog Stephen Vrede.

Ondanks de strenge maatregelen die in het vooruitzicht zijn gesteld tegen overtreders van de lockdown, heeft de politie de voorbije dagen een behoorlijk aantal mensen moeten opbrengen. Het betreft voornamelijk mannen die zich zogezegd hebben ‘verkeken op de avondklok of het geldende uitgaansverbod’, zegt politie-inspecteur Rachel Deekman.

Politie-inspecteur Rachel Deekman in gesprek met het COVID-19 journaal en over het feit dat het vertoeven bij een recreatie-of vakantieoord nog steeds verboden is.

Comments are closed.