Toekomst Fernandez vliegveld Nickerie nog onduidelijk

Dinotha Vorswijk al geïnstalleerd als nieuwe Grond-minister
augustus 4, 2021
Jongeren informatiebeurs heeft behoefte ingevuld
augustus 4, 2021
Show all

Toekomst Fernandez vliegveld Nickerie nog onduidelijk

De luchtverkeersleiders werkzaam op het Majoor Fernandez Vliegveld in Nickerie hebben maandag kort van gedachten gewisseld met Transportminister Albert Jubitana. Daarbij is de deplorabele situatie van het vliegveld en de frequentie van vluchten die daar worden uitgevoerd, besproken. Volgens Lekram Sewnarain is er al jaren geen luchtverkeerstoren meer en moet er vanuit een huis die toevallig dichtbij het vliegveld ligt, worden gewerkt. Een gebouw met toren waarmee ergens in 2009 een aanvang is gemaakt, ligt er onafgebouwd te verwaarlozen.

President Santokhi heeft bij verschillende gelegenheden plannen uiteengezet om Nickerie tot een export-hub voor fruit en groenten naar de regio te maken. Bij navraag ontstaat makkelijk het idee dat dit niet via het Fernandez Vliegveld zal plaatsvinden. We vroegen de TCT-minister hoe de toekomst voor het vliegveld eruit zal zien en of er plannen zijn om een nieuw vliegveld gericht op export aan te leggen.

TCT-minister Albert Jubitana, die in Nickerie ook een kijkje had genomen bij het Fernandez vliegveld, dat al jaren de nodige aandacht van de overheid ontbeert.

Comments are closed.