Omstreden wet tegen terrorisme in Egypte
januari 18, 2016
Marlon Oosterling nieruwe directeur SWM
januari 19, 2016
Show all

Today In Pop History  

19 jan 1939:

Phil Everly wordt geboren in Chicago. Hij is de jongere helft van het duo “The Everly Brothers”. Het duo heeft 5 nummer 1 hits gescoord waarvan “All I Have To Do Is Dream” de grootste is.

 

19 jan. 1943:

Janis Joplin wordt geboren in Port Arthur, Texas. Ze overlijdt op 4 oktober 1970 door overmatig gebruik van heroïne. Haar grootste hit is “Me And Bobby McGee”, die in 1971 posthuum gedurende 2 weken de eerste plaats bezet.

 

19 jan. 1946:

Dolly Parton wordt geboren in Locust Ridge, Tennessee. Zij wordt een van de grootste sterren in countrymuziek en wint haar eerste Grammy Award voor haar album uit 1978 dat haar naam draagt. Twee van haar songs bezetten de eerste plaats op de Billboard’s pop singles chart, n.l. de titelsong van de film “9 to 5” en “Island In The Stream”, een duet met Kenny Rogers.

 

19 jan. 1977:

Aretha Franklin vertolkt “God Bless America” tijdens het galafestijn dat in Washington gehouden werd voorafgaand aan de inauguratie van president Jimmy Carter.

 

19 jan. 1993:

Tijdens een galafestijn, gehouden in Landover, Maryland, op de avond voorafgaand aan de inauguratie van president Bill Clinton, treedt een herenigd “Fleetwood Mac” op en brengt het lied “Don’t Stop (Thinking About Tomorrow)”, de officiële song van de verkiezingscampagne voor Clinton en zijn compagnon Al Gore. Andere artiesten die het feest bijwoonden, waren Aretha Franklin, Barbra Streisand, Michael Jackson, Little Richard en Chuck Berry.

 

 

19 jan. 1998:

De Nationale Associatie van Politiechefs biedt Pat Boone de eerste “Michael, the Arcangel Award” (Michael, de Aartsengelprijs) aan. Met de toekenning van de prijs worden de pogingen van de zanger om steun te verlenen aan gezinnen van politiefunctionarissen, die tijdens de uitoefening van hun ambt om het leven kwamen, erkend.

 

 

19 jan. 2003:

Wang Lee Hom, geboren in de V.S. en wonend op Taiwan, wint drie prijzen tijdens de negende jaarlijkse “Channel V Chinese Music Awards”, die op Shanghai wordt gehouden.

 

 

19 jan. 2004:

Dance Hall rapper Beenie Man loopt diverse ribfracturen en een neusbeenbreuk op tijdens en auto-ongeluk in Kingston, Jamaica. De 30-jaar oude artiest die eigenlijk Moses Davis heet, is de enige inzittende in zijn voertuig, dat over de kop slaat bij het verlaten van de snelweg.

 

19 jan. 2006:

Soul legend Wilson Pickett ten gevolge van een hartaanval overleden in een ziekenhuis in Reston, Virginia

 

Comments are closed.