Tjin-A-Tsoi eist onderzoek vermeende mega corruptie EBS

Breaking: Girjasing boycot massameeting samenwerkende partijen
januari 23, 2015
Bouva pleit voor daling prijzen basisgoederen
januari 23, 2015
Show all

Tjin-A-Tsoi eist onderzoek vermeende mega corruptie EBS

Nieuw Front/NPS assembleelid Arthur Tjin-A-Tsoi zal aan procureur-generaal vragen om onderzoek, naar een vermeende ‘mega corruptiezaak in georganiseerd verband’, bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS). De Staat zou volgens hem voor miljoenen zijn benadeeld. Tjin-A-Tsoi zei gisteren in De Nationale Assemblee hiervoor de bewijzen te hebben. Een en ander maakte hij bekend tijndes de behandeing van de ingekomenstukken.

Het assembleelid deelde mee dat er gunningen zijn verstrekt, die rieken naar corruptie. Er zou voor 8.4 miljoen euro aan betalingen zijn verricht voor spullen, die nooit door het staatsbedrijf zijn ontvangen. Er zou sprake zijn van een zware overfacturering van 4 miljoen euro. Ondanks belastingvrije importen zouden de spullen duurder zijn ingekocht.

Parlementsvoorzitter Jenny Geerlings-Simons, drong er bij Tjin-At-Tsoi op aan het bewijsmateriaal te overleggen, zodat tot onderzoek kon worden overgegaan. Ze vindt dat er inderdaad moet worden opgetreden, mochten de beschuldigingen op waarheid berusten.

 

 

2 Comments

  1. […] Parlementsvoorzitter Jenny Geerlings-Simons, drong er bij Tjin-At-Tsoi op aan het bewijsmateriaal te overleggen, zodat tot onderzoek kon worden overgegaan. Ze vindt dat er inderdaad moet worden opgetreden, mochten de beschuldigingen op waarheid berusten…..lees verder […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.