Tijdelijk zaakgelastigde Ernst Noorman benoemd tot ambassadeur

Dagbladen overzicht 29 november
november 29, 2013
Korps Politie Suriname
november 29, 2013
Show all

Tijdelijk zaakgelastigde Ernst Noorman benoemd tot ambassadeur

Ernst Noorman, die het afgelopen half jaar als de tijdelijk zaakgelastigde van de Nederlandse regering in Suriname opereerde, is vrijdag in Den Haag benoemd tot ambassadeur. Dat heeft de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmerman na afloop van de ministerraad bekend gemaakt, zo bevestigt de Nederlandse ambassade in Suriname aan DWT-Online.

Noorman functioneerde tot nu toe als tijdelijk zaakgelastigde omdat de Surinaamse regering nog geen goedkeuring aan zijn accreditatie als ambassadeur had gegeven. Maar omdat de Nederlandse regering het in juni van dit jaar wel belangrijk vond dat Nederland weer op het hoogste niveau vertegenwoordigd zou zijn, werd Noorman in als tijdelijk zaakgelastigde gestuurd.

De vorige ambassadeur, Aart Jacobi, werd in april 2012 teruggeroepen nadat De Nationale Assemblee de amnestiewet had aangenomen. Nederland vond deze wet een miskenning van de rechtsstaat. Het feit dat Noorman toch naar Suriname werd gestuurd, betekende overigens niet dat het Nederlandse standpunt over de amnestiewet was gewijzigd, zo liet de woordvoerder toen weten.

Nu de Nederlandse regering Noorman benoemd heeft, zal de volgende stap zijn dat Nederland de Surinaamse regering zal vragen Noorman als ambassadeur te aanvaarden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.