Tijdelijk tekort aan babyvoeding bij RGD poli’s

Surinaams gezin omgekomen door neerstorten vliegtuigje
april 14, 2015
Service moeder- en kindzorg ’s Lands Hospitaal verder verbeterd met Hulplijn 146
april 14, 2015
Show all

Tijdelijk tekort aan babyvoeding bij RGD poli’s

Vanaf vandaag aangepast distributieschema

Bij de poli’van de Regionale Gezondheidsdienst s is er op dit moment sprake van een tekort aan babyvoeding. Vooral Nutrilon 1 en 2 zijn schaars. Bij andere RGD medische centra, zijn zowel Nutrilon, Lactogeen als Infantil niet te verkrijgen. De voorlichting van de dienst, bevestigt bij monde van Remond Ritfeld aan Radio 10, dat de Dienst, de distributeur van babyvoeding, op dit moment geen babymelk in voorraad heeft.

Ritfeld laat weten dat de RGD vanaf vandaag een voorziening zal treffen voor consumenten, om  babymelk te kunnen inkopen. Het overheidsgezondheidsinstituut overlegt op dit moment met een  particuliere distributeur van babyvoeding, over het op te zetten aangepast distributieschema. Er gaat daarover naar verluidt vandaag een verklaring van de RGD de deur uit. Mogelijk is de verlate overmaking van subsidiegelden vanuit de overheid voor de RGD, de oorzaak van de babymelk schaarste. Het tekort is volgens Ritfeld daarom tijdelijk van aard.

Internationaal, in vooral Europa, is ook al enige tijd sprake van een schaarste aan vooral Nutrilon. Dit zou liggen aan het feit dat door China wereldwijd zoveel als mogelijk babyvoeding wordt opgekocht. De Chinezen zouden als gevolg van het poedermelk drama enkele jaren geleden, waarbij melamine(een gif soort) in de melk werd verwerkt. Als gevolg hiervan kwamen enkele tientallen baby’s om en vertrouwende Chinezen de eigen babyvoeding productie niet meer.

2 Comments

  1. Regillio Wyndal schreef:

    Hmmmm. Over deze negatieve ontwikkeling moet de srs praten en degene die alleen maar over positieve ontwikkelingen zeuren en hun ogen sluiten voor al het negatieve in het land. One love 2 you all. Taliban say so

  2. Hermien Domini schreef:

    Er zijn ook niet in de apotheken of winkel,alleen babyvoeding die binnenkort vervallen en welke niet geschik zijn voor de baby,s

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.