Tienduizenden Amerikanen protesteren in Boston tegen haat

Stuka Basie ’s van Houttuin worden gehuldigd
augustus 20, 2017
Dagbladen overzicht maandag 21 augustus 2017
augustus 21, 2017
Show all

Tienduizenden Amerikanen protesteren in Boston tegen haat

In de Amerikaanse stad Boston zijn zaterdag meer dan veertigduizend mensen de straat op gegaan om te demonstreren tegen haat en onverdraagzaamheid en vóór het vrije woord. ​Veel mensen droegen borden bij zich met teksten als ‘black lives matter’ en ‘resist fascism’.

De mars was georganiseerd als reactie op een demonstratie van extreemrechts. De Amerikaanse president Donald Trump heeft zaterdag opgeroepen tot eenheid. In een reeks berichten op Twitter meldde hij dat protesten soms nodig zijn om het land bijeen te brengen. “Ik wil de vele demonstranten in Boston toejuichen die zich uitspreken tegen haat en onverdraagzaamheid. Ons land zal spoedig weer een eenheid vormen”, liet hij weten.

Een uur voor de bijeenkomsten berichtte Trump nog dat er volgens hem veel provocateurs tegen de politie op de been leken te zijn. De Amerikaanse president ligt erg onder vuur voor zijn opmerkingen dat het geweld in Charlottesville vorige week “beide zijden” te verwijten viel. Zijn eigen partijgenoten, grote bedrijven en media vielen over zijn opmerkingen. Het Amerikaans congres heeft een onderzoek aangekondigd naar het extreemrechts terrorisme in de VS.

Comments are closed.