Tien huizen te Djankakondre opgeleverd

Minister Van Dijk-Silos trots op politiekorps
november 10, 2015
PVF voor rechtvaardige verdeling inkomsten rijstsector
november 10, 2015
Show all

Tien huizen te Djankakondre opgeleverd

 

In het district Brokopndo, te Djankakondre, zijn tien huizen door minister Joan Dogojo van Sociale Zaken en Volkshuisvesting overhandigd aan de bewoners. Starnieuws vermeldt ook dat dit project is opgezet door het Low Income Shelter Programma van de overheid. Dogojo maakte de vrouwen een compliment, omdat zij zelfwerkzaamheid hebben getoond. Dat is wat het LISP programma stimuleert. De vrouwen hebben de stenen meegesjouwd en cement staan draaien voor hun eigen huis.

De minister haalde aan dat het wel een uitdaging is voor de regering om in tijden van verminderde inkomsten een balans te vinden in uitvoering van alles wat nodig is naast huizenbouw, waaronder scholen. Behalve in Paramaribo en omstreken zijn in twaalf dorpen huizen opgeleverd. In elk dorp tien huizen opgezet, in totaal 120 woningen.

Bouwen in het binnenland is wel moeilijker, omdat de materialen  van ver moeten komen, maar gelukkig is Djankakondre niet te verafgelegen, zei de minister.

De districtscommissaris van Brokopondo, Yvonne Pinas, zei aan de minister dat ze beseft dat ze nu ‘platgebeld’ zal worden, nu de bewoners van Brokopondo hebben gezien dat Djankakondre het eerste dorp in het district is waar het LISP subsidies heeft verleend. Zij zegt de uitdaging met plezier aan te gaan. Foto: United News

Comments are closed.