Testvaart Flex Tank met week uitgesteld

Belfort vraagt president andermaal terug te treden
november 24, 2016
HI treft voorbereidingen voor online register
november 24, 2016
Show all

Testvaart Flex Tank met week uitgesteld

 

De testvaart van Amazone Resources (AR), waarbij oppervlaktewater vanuit de Surinamerivier gesleept zou worden naar Barbados, is met minstens een week uitgesteld. “De waterzak is voorlopig uit het water gehaald om geïnspecteerd te worden. ook zijn er wat aanpassingen in de planning vanwege de sterke stroming van de rivier”, zegt Erlyn Power, landenvertegenwoordiger van het bedrijf, tegen de Ware Tijd.

Ze legt uit dat enkele onderdelen van de testvaart naar tevredenheid zijn verlopen, zoals het assembleren van de zogeheten Flex Tank, met een inhoud van 2,5 miljoen liter. Daarnaast is de zak met succes gevuld. “De pompen werken prima. Alleen moet nu het besturingssysteem en de ankerpunten van de zak bekeken worden.

Het gaat om de koppelingen van de zak aan de sleepboten. Power benadrukt dat de Flex Tank niet is beschadigd. Nu wordt nagegaan hoe de zak het best gestabiliseerd kan worden in de krachtige stromingen. De testvaart had oorspronkelijk tussen 22 en 29 november moeten plaatsvinden. Aanvankelijk zou de waterzak maandag naar Paramaribo worden gesleept en dinsdag vertrekken richting Barbados. DWT

Comments are closed.