Tempo vaccinatiecampagne omhoog; ook Nickerie geprikt

IMF en regering niet op lijn over loslaten wisselkoers
maart 8, 2021
Sportverslagen – 8 maart 2021
maart 8, 2021
Show all

Tempo vaccinatiecampagne omhoog; ook Nickerie geprikt

Versoepeling Covid-maatregelen; Ramadhin verwacht proactieve media

Het tempo van de Covid-vaccinatiecampagne zal vanaf maandag worden opgevoerd. Dit zegt minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid aan Radio 10. Tot nog toe zijn van de 51.000 doses vaccins, 1270 toegediend aan frontliniewerkers in de gezondheidszorg. Ook in Nickerie zijn zondag de eerste personen gevaccineerd in het Mungra Medisch Centrum en op de hoofd RGD-poli. In Nickerie moeten er 25.000 mensen van 18 jaar en ouder worden ingeënt voordat gesproken kan worden van normalisatie van het dagelijks leven. Deze berekening baseert Ramadhin op richtlijnen van de WHO, die aangeeft dat 75% tot n80% van een gemeenschap gevaccineerd moet zijn, om tot normalisatie over te kunnen gaan. De minister kondigde ook een landelijke vaccinatievoorlichtingscampagne aan waarvan de start maandag wordt gegeven de president en vicepresident.

Zondag zijn in het Mungra Medisch Centrum 22 frontliniewerkers gevaccineerd, onder wie de medisch directeur Djoties Jaggernat.

Ramadhin kondigde ook een versoepeling van de Covid-maatregelen aan. Het gaat de goede kant op met de cijfers; volgens Ramadhin onder andere het gevolg van de weekend-lockdowns. De bewindsman complimenteert de samenleving en stelt dat het Covid-beleid van de regering goed is. De bewindsman is echter niet tevreden over de bijdrage van de media. Die zouden volgens hem proactiever te werk moeten gaan.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid. Correspondent Ricky Ristie sprak de minister zondag in Nickerie.

Comments are closed.