Geld Goal2Goal Challenge naar nabestaanden slachtoffertjes woningbranden
juli 8, 2019
Sportverslagen – 8 juli 2019
juli 8, 2019
Show all

Tembe Art Studio blijft in Moengo

Dc Pansa niet duidelijk over locatie

Tembe Art Studio (TAS) blijft bestaan in Moengo, gelegen in het district Marowijne. Dat zegt districtscommissaris Kenya Pansa aan Radio 10. TAS en het Moengo Festival zijn niet meer weg te denken uit de bauxietstad, aldus de dc. De burgermoeder zegt direct daarachter dat de opzet van een middelbare school in het district ook een feit zal zijn.

Dc Pansa geeft aan dat het districtcommissariaat momenteel in onderhandeling is met Stichting KIBII van kunstenaar Marcel Pinas. Op 22 juni braken enkele personeelsleden van het commissariaat een groot deel van de deuren van het kunstgebouw open, in opdracht van de dc. Dat gebeurde zonder waarschuwing vooraf en met de aankondiging dat er een nieuw bestemmingsplan voor het pand in de pijplijn lag.

Marcel Pinas ging als gevolg daarvan in het offensief en gaf in de media aan dat hij en zijn organisatie niet met de plannen van de overheid zouden meewerken. Tembe Art Studio en Stichting Kiibi hebben hard aan de weg getimmerd en hun werk moet niet tevergeefs zijn benadrukt Pinas.

Hoewel Pansa heeft nagelaten te zeggen of de stichting haar activiteiten op een andere plek gaat moeten ontplooien, hoopt Pinas dat de studio op dezelfde plek zijn kunstwerken kan tonen en opslaan. 

Zowel Marcel Pinas als districtscommissaris Kenya Pansa gaven aan dat er een persstilte is ingelast. Zo gauw partijen een oplossing hebben bereikt zal die middels een officieel perscommuniqué worden bekendgemaakt.

1 Comment

  1. […] (13) StarNieuws, Eis tot herstel schade Tembe Art Studio in Moengo, 27 juni 2019 http://www.radio10.sr/nieuws/tembe-art-studio-blijft-in-moengo/85989 (14) Radio10, Tembe Art Studio blijft in Moengo, 8 juli 2019 […]