Telesur rolt Nationaal Breedband Plan uit

Internationale Archievendag aanleiding voor verbreden toegang publiek
juni 10, 2017
VS wil dat Golfstaten strafmaatregelen tegen Qatar afzwakken
juni 10, 2017
Show all

Telesur rolt Nationaal Breedband Plan uit

Telecommunicatiebedrijf Telesur heeft gisteren het nationaal breedbandplan bij Clevia uitgerold. Dat gebeurde in aanwezigheid van onder andere vertegenwoordigers van De Nationale Assemblee en de minister van Openbare Werken, Transport en Communicatie, Jerry Miranda. Waarnemend Telesur-directeur Mike Antonius zegt dat het voornaamste doel van het project is om uiteindelijk stabieler internet te leveren.

Er zijn al zes gebieden opgeleverd waar snelheden van 10 en 20 megabit per seconde worden uitgetest. Deze gebieden zijn: het Doekhieproject, Exodusproject, CLO-project, Hannaslust, Aquarius Village en Sirivillage. In oktober vorig jaar startte het telecommunicatiebedrijf met het project. Gisteren vond de officiële launch plaats De werkzaamheden rondom het nationaal breedbandproject zullen zo een 15 maanden in beslag nemen. Intussen wordt er nog vaak ongezouten kritiek geleverd op de dienstverlening. Volgens Antonius streeft Telesur ernaar om te voorzien in de behoeften van haar klanten

 

Mike Antonius, waarnemend directeur van Telesur, die zegt dat er periodiek een evaluatie plaatsvindt met een projectteam, om ervoor te zorgen dat het nationaal breedbandproject binnen de opgegeven 15 maanden wordt opgeleverd. De gebieden die na Clevia getest zullen worden zijn: La Vigilantia, het koperen netwerksysteem van Hannaslust, Tijgerkreek, Moengo, Brokopondo en Albina.

Comments are closed.