Radio 10 Sport donderdag 10 augustus
augustus 10, 2017
Dagbladenoverzicht 11 augustus 2017
augustus 11, 2017
Show all

Tekort aan vaccins voor zuigelingen

Ministerie van Volksgezondheid gaat middelen ‘lenen’ bij buurland Guyana

Er is momenteel een tekort aan vaccins voor zuigelingen. Het gaat om het Pentavalent-1 en 2 –vaccin alsook het orale poliovaccin. Het tekort is veroorzaakt door de achterstallige betaling aan de buitenlandse leveranciers. De regering blijkt een betalingsachterstand van ruim drie jaar te hebben.

De vaccins Pentavalent 1 en 2 voor zuigelingen zullen worden geleend bij buurland Guyana, zegt de directeur van Volksgezondheid Maureen Wijngaarde-van Dijk. Het departement verwacht de bestelling komende week al in Suriname zegt ze.

 De directeur van Volksgezondheid erkent dat het ministerie niet blij is met de kwestie. Het moet nu een inhaalslag maken met het op de hoogte brengen van de samenleving. 

Maureen Wijngaarde-van Dijk, over het tekort aan vaccins voor zuigelingen. Het tekort is ontstaan doordat de regering een betalingsachterstand heeft. Het gaat om een bedrag van US$ 428.000. Het Ministerie van Financiën zal het bedrag in 4 tranches afbetalen aan de schuldenaars. Middels een persschrijven roept het Ministerie van Volksgezondheid de samenleving op kinderen gewoon te vaccineren volgens het vaccinatieschema, met de vaccins die wel beschikbaar zijn. Er wordt eraan gewerkt het tekort aan de vaccins Pentavalent, DKT, en bOPV binnen drie á vier weken te hebben ingevuld. Het ministerie laat verder weten dat het ervoor gaat zorgen dat door een betere afstemming en voorraadbeheer soortgelijke situaties worden voorkomen.

Comments are closed.