Dagbladen overzicht – 27 februari 2020
februari 27, 2020
Eerste fietstocht voor bewustwording rond alzheimer
februari 27, 2020
Show all

Tekort aan medicijnen oncologische zorg

De Vereniging van Medici Suriname (VMS) luidt voor de zoveelste maal de alarmklok. In een schrijven aan de voorzitter van de organisatie, Pieter Voigt, staat vermeldt dat er een ernstig tekort is aan medicijnen ten behoeve van de oncologische zorg in het land. Dit wordt bevestigd door de arts Els Dams tegenover de nieuwsredactie van Radio 10. Zij zegt dat dit gebrek ernstige gevolgen inhoudt.

De brief is op persoonlijke titel geschreven door de internist en oncoloog Jim Loor. Sinds 2009 wordt het alsmaar gebruikelijker dat kankerpatiënten en hun familie zelf moeten opdraaien voor “diagnostische en/of controlerende ingrepen en onderzoeken”, zo staat in de brief. Els Dams geeft aan dat het aanleveren van medicatie te vaak niet op tijd betaald kan worden, wat ook een belangrijke rol speelt.

Els Dams, als arts verbonden aan het Diakonessenziekenhuis. Zij beaamd dat er een tekort is aan medicamenten in de zorg. Een zorgpunt waarop al jaren wordt gehamerd door de VMS. In zijn brandbrief aan het bestuur geeft Loor aan dat “vanaf deze week vele patiënten hun geplande chemotherapie behandelingen niet kunnen starten of voortzetten. Dit heeft ernstige gevolgen voor wat betreft hun genezing.

Comments are closed.