Team 404 wint met ‘Hap hap’ Hackaton 2015

Minister Peneux wil lans breken voor Speciaal Onderwijs in Suriname
augustus 31, 2015
Meisje verdronken in recreatieoord te Brokopondo
augustus 31, 2015
Show all

Team 404 wint met ‘Hap hap’ Hackaton 2015

Binnenkort zullen Surinamers en toeristen via ‘Hap Hap’ eten kunnen bestellen. De ‘app’ is in 24 uren gebouwd door team 404, de winnaar van de IT-Core/Telesur Hackaton 2015. “Het aanbieden en bestellen van eten gebeurt vooralsnog via Facebook. Bij ‘Hap Hap’ heb je alles op één plaats en gaan bestellers en aanbieders rechtstreeks communiceren,” licht Joeri Lieuw toe. Met Telesur worden er mogelijkheden voor ‘online’ betalen nader bekeken.

De applicatie is eenvoudig, duidelijk en heeft de potentie een hit te worden. Hap Hap is heel simpel; de gebruiker meldt zich aan als ‘Im a Chef’ (aanbieder) of als ‘I am Hungry’ (klant). De volgende stappen op zoek naar klanten is makkelijk met de lijst. Ook kan een klant gewoon zijn of haar ‘lostu’ typen in een zoekbalk en kiezen uit de aanbiedingen in desbetreffend categorie. “Het idee is ontstaan door de situatie op het werk. Eten vinden is altijd zo moeilijk en brengt heel wat problemen met zich mee. Dus dachten we dan gaan we een ‘app’ bouwen om het makkelijker te maken,” vertelt Lieuw.

Nummer twee is geworden Spang Makandra en Core i100 op drie.

De derde Hackaton heeft applicaties opgeleverd die te maken hebben met het onderwijs, hulpverlening bij ongevallen, dienstverlening van de overheid en toerisme.

Comments are closed.