Tarnadi bezorgd over vertrek MNO Vervat uit Coronie

Brandstofprijzen gaan verder de lucht in
april 6, 2016
Sport 06 april
april 6, 2016
Show all

Tarnadi bezorgd over vertrek MNO Vervat uit Coronie

Assembleelid Remie Tarnadi (NDP) zei maandagavond in De Nationale Assemblee dat hij bezorgd is over wat er zal gebeuren als de regentijd aanbreekt. MNO Vervat die bezig was met de bouw van de dijken in Coronie is aan het ontruimen, terwijl het pompgemaal nog niet afgebouwd is. De werkzaamheden zijn nog niet afgerond.

Tarnadi speelde tijdens een interruptie in op deze kwestie. Asiskumar Gajadien (VHP) zei dat er claims komen van MNO Vervat. Er is een contract getekend voor 20 miljoen euro. Er is volgens hem al een claim van ruim 400.000 euro’s. Het Assembleelid merkte op dat deze schulden niet worden geregistreerd door het Bureau voor de Staatsschuld. Er vindt volgens hem kapitaalvernietiging plaats. De pompen kunnen niet worden geïnstalleerd.

Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën deelde mee dat hij bezig is met een lening bij ABN Amro voor financiering van de dijken. Er wordt nog onderhandeld hierover. Hoefdraad zei dat zodra de lening gesloten is, de bekendmaking hierover zal komen. Hij merkte op dat dit een voorbeeld is van leningen die de regering zal sluiten.

Comments are closed.