Tarieven passagiersboten verhoogd

Als en BVL willen af van Peneux
juli 13, 2017
Zeker twaalf gewonden bij instorten brug Zweden
juli 13, 2017
Show all

Tarieven passagiersboten verhoogd

Het tarief voor de oversteek met een passagiersboot wordt verhoogd van SRD 1,25 naar SRD 1,75. Dat staat in de intentieverklaring die woensdag is ondertekend door de Belangen Organisatie Veerboten in Commewijne en het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. Het nieuwe tarief is vanaf maandag 17 juli van kracht, meldt de belangenorganisatie in een persbericht.

Het gaat om de passagiersboten die varen op de trajecten Laarwijk-Domburg, Mon Tresor-Kronenburg, Mariënburg-Margaretha, Nieuw Amsterdam-Leonsberg en Meerzorg-Paramaribo. De organisatie had na calculatie een tarief van SRD 3 voorgesteld, maar de minister heeft gevraagd om rekening te houden met de draagkracht van de passagiers.

Partijen zijn verder overeengekomen dat de brandstofsubsidie aan deze sector per 1 augustus wordt stopgezet. De achterstallige subsidie vanaf november 2016 zal spoedig worden uitbetaald. Het ministerie zal de achterstanden in de vergunningsbeschikkingen binnenkort volledig inlopen. Dit zal gebeuren aan de hand van een overzicht van de organisatie. Een definitief tarief wordt in september vastgesteld tijdens een evaluatiegesprek tussen de organisatie en het ministerie.

Comments are closed.