‘Tamarinde Family Room’ St Vincentius Ziekenhuis in gebruik

MZ medewerkers behandelen patiënten in de openlucht
augustus 15, 2017
Venezuela plant militaire dril in reactie op VS
augustus 15, 2017
Show all

‘Tamarinde Family Room’ St Vincentius Ziekenhuis in gebruik

Het St. Vincentius Ziekenhuis heeft maandag de Tamarinde Family Room in gebruik genomen. Hierin kunnen kinderen, die zijn opgenomen in het ziekenhuis, zich in een huiselijke omgeving verpozen met spelletjes, knutselwerken en videogames. Ook bestaat de gelegenheid dat zij in deze ruimte hun huiswerk kunnen maken, vermeldt Starnieuws.

Ouders van opgenomen kinderen kunnen gedurende de dag in de family room verblijven, zodat zij dichtbij hun kroost kunnen zijn, vertelt sociaal pedagoog Mara Chin A Tam–Gajapersad. Zij is de initiatiefnemer van dit project, dat zij al lang wilde uitvoeren. Maar door de krappe financiële ruimte van het ziekenhuis konden de middelen niet worden vrijgemaakt voor dit project. Na de donatie van Stichting Tamarinde in Nederland van ruim 6.300 euro in juni konden de verbouwings- en inrichtingsactiviteiten aanvangen. Met behulp van de eigen technische dienst van het ziekenhuis is het werk voortvarend binnen twee maanden afgerond.

In het verlengde van de family room heeft het ziekenhuis tegelijkertijd ook een borstvoedingskamer geopend. In deze ruimte kunnen jonge moeders in een aangename omgeving borstvoeding geven aan hun pasgeboren baby die is opgenomen op de zuigelingenafdeling. Hiermee wil het ziekenhuis zich verder committeren aan het promoten van borstvoeding en aan het uiteindelijk behalen van het babyvriendelijk ziekenhuis certificaat, deelt Hindori mee.

Comments are closed.