Takata airbag: een potentiële handgranaat zegt DATSUN-directeur Jong Tjien Fa

Dag van Nationale Rouw moet gezicht geven aan alle slachtoffers en nabestaanden van politiek geweld
juni 27, 2017
Vervalste SRD biljetten in omloop
juni 27, 2017
Show all

Takata airbag: een potentiële handgranaat zegt DATSUN-directeur Jong Tjien Fa

Takata airbags zijn onveilig. Niet lang terug startte het Japans bedrijf een wereldwijde terugroepactie van auto’s waarin de airbags zijn geïnstalleerd. Maandag vroeg de airbagproducent echter faillissement aan. Dat kan flinke obstakels opwerpen voor de financiering van de grootste terugroepactie in de autobranche ooit.

Directeur Michael Jong Tjien Fa van Datsun Suriname erkent dat de ondeugdelijke airbags hoe dan ook van de markt gehaald moeten worden. Hij maant autobestuurders ook aan tot voorzichtigheid in het verkeer.
De DATSUN-directeur zegt dat Takata heeft laten weten dat het om voertuigen gaat vanaf het bouwjaar 2001. Het betekent dat het probleem direct zo een 60 miljoen voertuigen over de hele wereld treft.

Michael Jong Tjien Fa, directeur van DATSUN Surname, over de grootste terugroepactie in de autobranche ooit. De Japanse airbagfabrikant haalt meer dan 100 miljoen auto’s van verschillende merken terug vanwege de onveilige Takata airbags. Echter heeft het bedrijf ook een faillissement aangevraagd. Het is verwachtbaar dat die stap negatief zal uitpakken voor de wereldwijde terugroepactie. Uitgekeken wordt nu naar een verklaring vanuit de leiding van Takata.

Comments are closed.