SZF-directeur: Naam ‘Platinum’ voor kaart bestond al

Brahim wordt de nieuwe CEO van Kersten
december 16, 2016
Zaak Lagarde gaat richting vrijspraak
december 16, 2016
Show all

SZF-directeur: Naam ‘Platinum’ voor kaart bestond al

De naam ‘Platinum’ voor de SZF kaarten bestemd voor leden van de regering en hun gezinnen bestaat er al lang. Het is geïntroduceerd in de vorige regeerperiode, toen het Staatsziekenfonds (SZF) meedeed aan de inschrijving voor verschillende ziektekostenpakketten. Er is geen nieuwe naam bedacht geeft de SZF directeur aan.  Ook is het pakket niet aangepast. “Het pakket van de hoogwaardigheidsbekleders werd door Self Reliance onder de naam X-Comfort gelanceerd en gedistribueerd. Dat pakket is precies zo overgenomen door het SZF,” verduidelijkt directeur Rick Kromodihardjo in gesprek met Starnieuws.

Kromodihardjo geeft aan dat verkeerde conclusies worden getrokken uit de brief die uitsluitend bestemd was voor de medische specialisten. Iedereen met een SZF-kaart is automatisch gegarandeerd van behandelingen bij huisartsen en specialisten. Juist omdat besloten is om uit confidentialiteit geen SZF-nummer te plaatsen op kaarten voor leden van de regering en hun gezinnen, moet er een garantiebrief worden verstrekt voor specialistische behandeling. Aan de specialisten is voorgehouden wat de procedure is en wanneer de betaling zal geschieden. Bij mensen met een SZF-kaart is alles al afgesproken.

Nu de Staat besloten heeft om de ziektekostenverzekering over te hevelen van Self Reliance naar SZF, is deze naam “Platina” gebruikt, zonder extra voorzieningen. De SZF-topman benadrukt dat elke verzekerde recht heeft op de beste behandeling. Starnws

Comments are closed.