SZF-directeur Kromohardjo: Medici maandag betaald

De Telesur 10 Mobiel Met Astra Soekra
april 18, 2016
SURINAME BESPREEKT LENING BIJ TÜRK EXIMBANK
april 19, 2016
Show all

SZF-directeur Kromohardjo: Medici maandag betaald

De Stichting Staatsziekenfonds (SZF) heeft sinds vorige week de bank opdracht gegeven de overmakingen naar de eigen banken ten behoeve van de specialisten, te verrichten. Het gaat om de betaling voor poliklinische verrichtingen. Door diverse omstandigheden, is dit pas maandag gebeurd.

Dit zegt directeur Rick Kromodihardjo aan Starnieuws. De Vereniging van Medici in Suriname (VMS) komt dinsdagavond in een spoed algemene ledenvergadering bijeen. Aan de orde zal worden gesteld de achterstallige betalingen door de verzekeraars. Verschillende verzekeringsmaatschappijen lopen maanden achter met de betaling. Sommigen zelfs zes maanden. De medici vinden dat zij te lang moeten wachten op betaling voor geleverde prestatie. De vorige week is het SZF in contact geweest met de VMS.

“Het is de eerste keer dat dit zich voordoet. De afgelopen maand hebben we vanwege de feestdagen – Phagwa en Pasen – zelfs voor zorg gedragen dat de overmaking aan de dienstverleners, inclusief de ziekenhuizen, al op 22 maart heeft plaatsgevonden. Intussen hebben we er alles aan gedaan opdat de overmaking maandag heeft plaatsgevonden”, deelt Kromodihardjo mee. Hij spreekt dan ook de hoop uit dat een dergelijke overmachtssituatie zich niet herhaalt. STARNWS

Comments are closed.