Syrië gebruikt nog steeds chemische wapens’

Zoektocht vermiste vliegtuig MH370 wordt niet meer uitgebreid
juni 4, 2015
WK’s van 1998 en 2010 toegewezen na omkoping FIFA’
juni 4, 2015
Show all

Syrië gebruikt nog steeds chemische wapens’

2015-06-03 08:10:21 Syrian men help an injured person following a reported barrel bomb attack by Syrian government forces that hit an open market in the northern city of Aleppo, on June 2, 2015, killing and injuring people. Regime barrel bombs -- crude weapons made of containers packed with explosives -- have often struck schools, hospitals, and markets in Syria. AFP PHOTO / KARAM AL-MASRI

De mensenrechtenorganisatie meldde woensdag vanuit New York dat gesprekken met artsen en hulpverleners en video-opnamen aangeven dat er in april en mei vaten met chemicaliën zijn afgeworpen in de strijd in de noordwestelijke provincie Idlib. HRW stelt dat ”het chemische wapens regent op burgers in Syrië”. Daarom zouden de Verenigde Naties snel in actie moeten komen. In 2013 hebben Rusland, de VS en de VN het Syrische regime ertoe gebracht met behulp van de OPCW het chemisch wapenarsenaal weg te doen en te laten vernietigen in het buitenland. Dit zou vorig jaar zijn voltooid.

Volgens de in Den Haag gevestigde Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) werkte Syrië goed mee, maar er zijn sindsdien toch meldingen geweest van het gebruik van chemische wapens tijdens de oorlog in Syrië.

Comments are closed.