Symposium World Accreditation Day 2016;”A Global Tool to

Ingenieur Kalloe is minder optimistisch over vooruitzichten energietarieven
juni 9, 2016
INHOUDING HUURGELD DAKLOZEN NORMAAL
juni 9, 2016
Show all

Symposium World Accreditation Day 2016;”A Global Tool to

In het kader van World Accreditation Day 2016, organiseert het Surinaams Standaarden Bureau (SSB) vandaag,  in samenwerking met CARICOM Regional Organisation for Standards and equality (CROSQ ) een symposium met als thema: “A Global Tool to Support Public Policy’.

De algemene doelstelling van dit symposium is om het bewustzijn onder leidinggevenden en overig personeel van de diverse laboratoria en belanghebbenden, te creëren met betrekking tot een der kerntaken van het SSB, nl. het accrediteren van laboratoria en test faciliteiten. Er zal ook Aandacht worden besteed aan de twee ISO standaarden, nl. ISO17A25 en ISO15189.

Participanten zullen bekend gemaakt worden met het National Accreditation Focal Point (NAFP) binnen het SSB, in het algemeen en in het bijzonder de betrokkenheid en benodigde ondersteuning van de NAFP bij het accrediteren van laboratoria en test faciliteiten in Suriname. Ook zal er aandacht worden besteed aan de voordelen van accreditatie. Er zal ook een korte presentatie worden gehouden over de Caribbean Cooperation for Accreditation Scheme ( de zogenoemde: *CCA Scheme”) van de CARICOM Regional Organization for Standards and Quality (CROSQ), met een toelichting op de bijbehorende procedures. Het symposium zal gehouden worden in de conference room van het SSB, gevestigd aan de Leysweg no.10, te Paramaribo.

Comments are closed.