Symbolische overhandiging ‘weegbrug’ Peperpot

Minder kans op manipulatie met introductie geautomatiseerd betalingssysteem Centrale Markt
november 29, 2018
A Mili wint Paul Smits Award 2018
november 29, 2018
Show all

Symbolische overhandiging ‘weegbrug’ Peperpot

Het ministerie van Openbare Werken Transport en Communicatie (OWT&C) zal verschillende maatregelen treffen, om de investeringen gedaan in onze infrastructuur te beschermen. Het ordenen van zwaar transport is een van de belangrijke maatregelen die het ministerie in samenwerking met het ministerie van Justitie en Politie nastreeft. In het kader hiervan heeft minister Patrick Pengel van OWT&C op dinsdag 27 november, symbolisch een ‘weegbrug’ die te Peperpot in Commewijne in gebruik zal worden genomen, overhandigt aan het Korps Politie Suriname (KPS).

Het is de bedoeling dat het KPS zelfstandig wegingen van alle vrachtwagens zal doen bij de controlepost, zegt waarnemend korpschef Roberto Prade, die het overhandigde in ontvangst nam. Hij gaf aan dat de weegbrug belangrijk is om alle vrachtwagens te controleren en zo na te kunnen gaan als men zich houdt aan de toegestane tonnage die bij wet is bepaald. De toegestane tonnage is 13 ton per as.

In de afgelopen jaren is gebleken dat voertuigen overbeladen zijn en schade aan de infrastructuur toebrengen zegt Henk Wip, hoofd van de afdeling Verkeer van OWT&C. De controle zal op korte termijn aanvangen. Daartoe zijn de voorbereidingen in volle gang.

Comments are closed.