SWM verlaagt na interventie vp deel transportkosten

  Bond hoopt duidelijkheid voortbestaan Stivoki te krijgen
oktober 13, 2016
KUSTBESCHERMING WEG NAAR ZEE UITGEBREID
oktober 13, 2016
Show all

SWM verlaagt na interventie vp deel transportkosten

De directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), Marlon Oosterling heeft na een interventie van vicepresident (vp) Ashwin Adhin het besluit genomen om de transportkosten van water voor Commewijne te verlagen. Mensen in Commewijne zullen dan voortaan 90 SRD betalen voor transport van water, in plaats van 150 SRD en 220 SRD.

Assembleevoorzitter Jennifer Geerlings-Simons zei dinsdag aan het begin van de openbare vergadering dat er veel klachten binnengekomen zijn over hoge transportkosten. Mensen moesten 300 SRD tot 400 SRD neertellen voor transport van twee kubieke meter water. Diverse Assembleeleden hebben hierover geklaagd. Deze kwestie is onder de aandacht gebracht van vicepresident Ashwin Adhin. Hij beloofde dat deze kwestie opgelost zou worden. Hij beloofde deels verlichting in de transportkosten. Voor een structurele oplossing worden er bronnen aangeboord.

Oosterling zegt aan Starnieuws dat SWM geen 300 en 400 SRD vraagt. Dit zijn mensen die misbruik maken van de situatie. Van de zestien watertrucks van de overheid, zijn slechts enkele in rijdende staat. De SWM zal ervoor zorgen dat de trucks in orde worden gemaakt. De SWM-directeur deelt mee dat het bejaardentehuis Symba gratis water krijgt. Mensen die echt niet in staat zijn de kosten te betalen, kunnen contact maken met SWM.   Starnws

Comments are closed.