SWM past principe van ‘no work no pay’ toe

CCS maakt comeback als groeivijver voor ‘nieuw’ talent
juli 11, 2017
Moengo Science Park spil voor ontwikkeling Marowijne
juli 11, 2017
Show all

SWM past principe van ‘no work no pay’ toe

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) zal het principe van ‘no work no pay’ toepassen. De bond bij het parastatale bedrijf is sinds zaterdag in staking. Starnieuws verneemt dat de raad van commissarissen de directie van SWM toestemming heeft gegeven om het salaris in te houden van de stakende werknemers.

De bond heeft de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname ingeschakeld in het geschil. De directie en de bond kunnen elkaar niet vinden over de salarisverhoging en andere voorzieningen. De directie stelt zich op het standpunt dat er geen middelen zijn om volledig tegemoet te komen aan de eisen van de bond. De Bemiddelingsraad heeft een advies uitgebracht dat niet is geaccepteerd door de bond.

Intussen heeft directeur Marlon Oosterling de advocaat van het bedrijf ingeschakeld die een kort geding aanhangig heeft gemaakt tegen de bond. De directie vindt dat zonder een ultimatum te stellen de bond in actie is gegaan. Er worden extra kosten gemaakt om ervoor te zorgen dat de watervoorziening gegarandeerd blijft.

Comments are closed.