SWM garandeert  veilig drinkwater

Eerste VWO-geslaagden Scholengemeenschap Maho
juli 20, 2017
Berenstein: Crisis gezondheidszorg samen aanpakken
juli 20, 2017
Show all

SWM garandeert  veilig drinkwater

De N.V. Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) wil met klem benadrukken dat het drinkwater dat het bedrijf produceert en distribueert via haar leidingnet veilig is.

Via lokale dagbladen is er gewag gemaakt van gecontamineerd water van de SWM. Er gaan ook geruchten rond via sociale media als zou het drinkwater besmet zijn. Het bedrijf verwijst deze geruchten naar het rijk der fabelen. Het vermoeden bestaat dat er actoren zijn die moedwillig onrust willen zaaien in de samenleving.

De SWM beschikt over een eigen laboratorium waar op regelmatige basis watermonsters van alle productielocaties en diverse tappunten in het net worden geanalyseerd op zowel de chemische samenstelling als biologische kwaliteit. Ook het Bureau Openbare Gezondheidszorg (BOG) doet regelmatig als onafhankelijke instantie onderzoek. Onlangs heeft het BOG als reactie op negatieve geluiden rond de kwaliteit van het water extra monsters getrokken en deze aan een onderzoek onderworpen. De resultaten hebben geen afwijkingen aangetoond.

Indien er enige indicatie is dat het water in een bepaald gebied besmet zou kunnen zijn geraakt, worden er onmiddellijk maatregelen getroffen in de vorm van het toevoegen van een internationaal toegestane en geadviseerde hoeveelheid chloor op de dichtstbijzijnde productielocatie. Veiligheid van het drinkwater en daarmee ook de gezondheid van de burger is voor het waterbedrijf van hoge prioriteit.

Comments are closed.