SWM en NCCR helpen behoeftige gezinnen Commewijne aan drinkwater

DUS-partij ook in zee met ABOP en Seeka
april 8, 2019
Alice Amafo neemt partij over van Armand Kanape
april 8, 2019
Show all

SWM en NCCR helpen behoeftige gezinnen Commewijne aan drinkwater

Enkele honderden gezinnen van onder meer Margaretha, Kronenburg en het vissersdorp Pomona, aan de linkeroever van de Commewijnerivier, worden deze dagen van water voorzien. Door de aanhoudende droogte in deze gebieden is een schrijnend watertekort ontstaan. De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) in samenwerking met het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) en het districtscommissariaat, heeft alvast een voorlopig actieplan uitgevoerd. Dat bestond uit de levering van 100 watertanks van 20 liter. Enrique Ralim van de NDP was een van de eersten die het nieuws over het watertekort te horen kreeg en deel uitmaakte van de ‘watermissie’. Ralim maakte duidelijk dat er geen politieke motieven schuilgaan achter deze “snelle ingreep”. 

Een opgeluchte bewoner van Margaretha gaf een korte beschrijving over de situatie, die toe is aan een structurele aanpak.

DC Adjaikoemar Kali zegt dat alle van water verstoken leefgemeenschappen aan beide oevers van de Commewijnerivier voorzien zullen worden van water.

Middels een noodprovisie, een verzending van watertanks, werden onder andere de gebieden Margaretha en het vissersdorp Pomona de afgelopen periode voorzien van water. De SWM, het NCCR en het districtscommissariaat van Commewijne werken aan een gedegen oplossing voor het waterprobleem.

Comments are closed.