SWM-directeur limiteert tekeningsbevoegdheid

Aantal ontvangers kinderbijslag weer gestegen
januari 26, 2016
Uitbraak mazelen in vluchtelingenkamp Calais
januari 26, 2016
Show all

SWM-directeur limiteert tekeningsbevoegdheid

De nieuwe directeur van de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM), Marlon Oosterling, heeft gelijk orde op zaken gesteld binnen het bedrijf. Starnieuws verneemt dat als eerste de hoogte van bedragen die directieleden en afdelingshoofden kunnen opnemen, drastisch is teruggebracht. Daarnaast zal er ook een evaluatie komen van de voertuigen die door SWM-medewerkers worden gereden.

Oosterling heeft zichzelf ook beperkingen opgelegd. De vorige directeur van de SWM kon ongelimiteerd bedragen van de bank opnemen. Nu is er een limiet van SRD 2,5 miljoen. Dit bedrag is nodig om salarissen uit te kunnen betalen. Naast de directeur moet ook de financieel directeur of de president-commissaris tekenen. De directeur heeft tekeningsbevoegdheid tot SRD 500.000.

De onderdirecteuren van SWM mochten SRD 500.000 opnemen, zonder een tweede handtekening. Dit is teruggebracht tot SRD 100.000. Diensthoofden (ook in Nickerie en Albina) mogen maximaal SRD 10.000 opnemen. Zij hadden de bevoegdheid tot SRD 50.000.

De SWM heeft 147 voertuigen. Hiervan zijn 80 op naam van het bedrijf, terwijl 67 worden geleased. Ook deze kwestie zal worden bekeken door de directeur. Er komt een evaluatie over welke medewerkers in aanmerking komen voor een dienstvoertuig. Oosterling heeft binnen het bedrijf aangekondigd dat er streng bezuinigd moet worden.

Comments are closed.