SWM-BOND TELEURGESTELD IN BESLUIT REGERING OVER CAO-AKKOORD

Sport 13 augustus 2016
augustus 13, 2016
Staat heeft geld nodig: Verhoging brandstofprijs nodige stap, zegt minister Hoefdraad
augustus 13, 2016
Show all

SWM-BOND TELEURGESTELD IN BESLUIT REGERING OVER CAO-AKKOORD

De personeelsbond van de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) is teleurgesteld, nu de Staat, de enige aandeelhouder van het bedrijf, een principe-akkoord tussen bond en directie van de tafel heeft geveegd. De werknemersorganisatie vergadert maandag hierover maar nu al staat voor bondsvoorzitter Rudi Baarh vast, dat de leden dit niet zullen accepteren.

De bondsvoorzitter zegt dat met de directie een loonsverhoging van SRD 275 per maand was overeengekomen en een eenmalige toelage van SRD 1.200, die verspreid over twaalf maanden zou worden uitbetaald. De looneis was SRD 500, maar de directie heeft met cijfers aangetoond dat dit niet haalbaar is. Het kan er bij Baarh niet in dat terwijl er bij andere parastatale bedrijven zoals Telesur en de Volkscredietbank wel een loonsverhoging is toegekend, die wordt afgewezen bij de SWM.

Directeur Marlon Oosterling onderkent dat het land in een moeilijke financiële situatie is, waardoor er onder meer geen loonsverhoging kan worden toegekend. De directeur zegt verder ervan overtuigd te zijn dat hij en de bond eruit zullen komen. “We zetten de bond het mes niet op de keel en omgekeerd moet dat ook niet gebeuren.”

Minister Regillio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen zei eerder dat de regering pas volgend jaar wil onderhandelen over onder andere loonsverhoging. Wat ze nu wil is dat het SWM-personeel solidariteit toont met anderen, die geen verhoging krijgen.

Comments are closed.