Switi Rauw schildert ‘heroes’ op de muur

Caribisch Universiteitskoor treed op in Centrumkerk
april 6, 2015
Vandaag in het Verleden
april 7, 2015
Show all

Switi Rauw schildert ‘heroes’ op de muur

Switi Rauw heeft in het paasweekend een project uitgevoerd dicht bij haar hart: ‘EVERYDAY HEROES’. Het project heeft als doel elkaar als mens meer te gaan waarderen. De leden van Switi Rauw hebben allemaal een persoon gekozen, naar wie ze opkijken of bewondering voor hebben. Een persoon heel dichtbij hen. Zo heeft Anunciata Goudzand haar moeder gekozen, Omar Kasijo, Raymill Nerkust en Shellyan Fraser hun vaders, Dakaya Lenz haar ouders, Fabian de Randamie en Joey Roberts hun zonen en Ernesto Saldi zijn mentor.

Jill-Joy Landburg maakt ook deel uit van de compositie gezien zij vanaf het eerste uur betrokken is bij de organisatie en zij altijd een belangrijke bijdrage levert bij de totstandkoming van de verschillende projecten. Ook Erico Smit is op de muur geplaatst omdat hij Switi Rauw vaak ondersteunt en ook veel van de kunstenaars inspireert met zijn werk. Stagiaire Laura Zijlmans heeft hard geholpen om het project binnen twee dagen af te maken. Het project is op eigen initiatief door de organisatie ontplooid en uit eigen middelen bekostigd.

Al de personen op de muur hebben een aantal zaken gemeen; zij inspireren, motiveren, maar nemen vooral een belangrijke plek in het leven van de leden van Switi Rauw in. Hun waarderen met streetart is de ultieme manier voor de kunstenaars om hun respect te tonen naar hen toe. Middels een interne stencil workshop hebben alle kunstenaars zelf de gezichten vervaardigd en daarna op een muur aan het Neumanpad, waar er toestemming voor is gevraagd, geplaatst. Met de tekst ‘EVERYDAY HEROES’ wordt aangegeven dat deze personen dagelijkse helden zijn. We hoeven vaak niet ver te zoeken naar speciale personen, ze zijn vaak letterlijk voor ons.

(Uit: Starnieuws)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.