SVB mag rekenen op regering en parlement

Natio verliest na penalty’s tegen W Connection
december 27, 2014
Soso Toe Sma en Gi Wan Anu, zijn de no 1 songs van de week
december 27, 2014
Show all

SVB mag rekenen op regering en parlement

De Surinaamse Voetbal Bond (SVB) mag rekenen op de steun van de regering om de voetbalsport naar een topniveau te brengen. Ook assembleelid Melvin Bouva (Mega Combinatie/NDP) heeft zich uitgesproken voor het realiseren van dubbele nationaliteit voor topsporters met Surinaamse roots die voor natio willen uitkomen.

De ministers Rabin Parmessar (Openbare Werken), die de president vertegenwoordigde, en Ismanto Adna van Sport- en Jeugdzaken reikten vrijdagavond de bekers uit aan de Trinidadiaanse kampioen W.Connection en het team dat voor Suriname is uitgekomen. Het gaat om profvoetballers uit Europa die een connectie hebben met Suriname en lokale spelers die over een vreemde nationaliteit beschikken. Ook zij hebben een band met het land. De ministers en Bouva merkten op dat het publiek duidelijke taal gesproken heeft door massaal naar het André Kamperveenstadion te komen. Het is jaren geleden dat de sfeer er weer in zat en het stadion uitverkocht was.

Velen hadden verwacht dat natio zou winnen van W. Connection. Na de reguliere wedstrijd, die 1-1 eindigde, werd via penalty’s de winnaar bepaald. Coach Dean Gorre zei na de wedstrijd dat hoewel natio verloren heeft, Suriname gewonnen heeft. Het publiek heeft duidelijk laten merken dat er een verandering nodig is. De spelers met Surinaamse roots willen hiertoe hun bijdrage leveren. Coalitie én oppositie hebben zich uitgesproken voor de ondersteuning van het initiatief van de SVB voor dubbele nationaliteit. De bal ligt nu op de helft van De Nationale Assemblee om het doel van het project te halen. SVB en de spelers uit Europa kijken terug op een geslaagd experiment.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.