SVB-bestuur: Niet bereikte doelstellingen reden achter ontslag Gorrè

Vandaag In Het Verleden – 20 augustus 2021
augustus 20, 2021
Guyana aantrekkelijk voor Surinaamse bedrijven
augustus 20, 2021
Show all

SVB-bestuur: Niet bereikte doelstellingen reden achter ontslag Gorrè

Het niet bereiken van gestelde doelen met het Surinaams nationaal elftal, is de hoofdreden geweest voor de Surinaamse Voetbal Bond (SVB) om zo rigoureus te breken met Dean Gorrè als bondscoach. Op een donderdag gehouden persconferentie is dit naar voren geschoven door de ondervoorzitter van de SVB, Dayansankar Mathoera, die de persconferentie als volgt startte.

Mathoera zegt dat er doelstellingen zijn besproken met Gorrè. Dat hij dat nu heeft ontkend zou ook èèn van de redenen zijn voor de SVB om niet verder te kunnen met de gewezen bondscoach.

Een gebrek aan consistent voetbal, waardoor ‘Natio’ niet verder is gekomen dan de 1e ronde van twee belangrijke voetbaltoernooien, heeft de gehele technische staf de ‘das omgedaan’.

Een ander heikel punt voor het bestuur van de voetbalbond vormde het gedrag van Gorrè. Op gezette tijden werd het als ‘niet correct’ ondervonden. 

Volgens Mathoera lag het in de bedoeling van de SVB om het gerezen geschil vredig af te sluiten en met een gezamenlijke verklaring uit te komen. Op het laatste moment zou Gorrè daar echter vanaf hebben gezien, luidt de stelling van het bondsbestuur.

SVB-ondervoorzitter Dayasankar Mathoera, op de persconferentie vandaag over de ontbinding van het contract van de technische staf van ‘Natio’. Een drietal reden ligt hieraan ten grondslag, zegt het bondsbestuur: 1. Het niet behalen van de doelstellingen, het gedrag van Gorrè naar het bestuur toe en het feit dat er voor het komende jaar geen internationale toernooien zijn. De SVB zegt evenwel door te zullen trekken met het traject waarmee ze is gestart. Er gaat ook een nieuwe bondscoach worden gezocht.

Comments are closed.