SUTHAIBO : “Alle sportbonden vogelvrij verklaard door rechterlijke uitspraak”

Ondanks crisis toch meer mensen naar Suriname
september 12, 2017
Hooggerechtshof VS heft beperkingen inreisverbod op
september 12, 2017
Show all

SUTHAIBO : “Alle sportbonden vogelvrij verklaard door rechterlijke uitspraak”

De Surinaamse sportwereld ziet zich geplaatst voor nog een belangrijke uitdaging. De rechter in een kortgeding ging onlangs voorbij aan een vordering van de Surinaamse Thaiboks Bond –SUTHAIBO, om de Surinaamse Boks Bond te verbieden om thaiboks wedstrijden te houden.
Door deze uitspraak is nu het praktisch mogelijk dat de zwembond een tennistoernooi, en dreigen alle structuren waarop de internationale sportwereld is gestoeld, in Suriname in het niet te vervallen. De internationale boks federatie AIBA heeft duidelijke regels, die het aangesloten lidbonden expliciet onmogelijk maakt om te doen aan andere Combat Sports.
De SUTHAIBO vindt de rechterlijke uitspraak bij monde van voorzitter Roger Bellevue, op zijn minst onbegrijpelijk.Veel zal afhangen van een uitspraak in hoger beroep.

Roger Bellevue, die de aandacht vraagt voor de mogelijke consequenties van een rechterlijke uitspraak waarin het de Boksbond wordt toegestaan met Thai bokssport te bemoeien.
Volgens de SUTHAIBO is hiermee het hek van de dam en worden alle sportbesturen in een keer ‘vogelvrij’ verklaard.
Het is juist de Thai bokssport, die mede door het succes van wereldkampioenen als Tyrone Spong en Ilonka Elmont, de afgelopen 10 jaren een enorme lift heeft doorgemaakt in ons land.
Volgens SUTHAIBO secretaris Carlos Yvel heeft zijn bond heel hard getrokken aan het naar een hoger plan tillen van de thaiboks-sport.

De Surinaamse Thaiboks Bond-SUTHAIBO tekent hoger beroep aan en hoopt dat het de boksbond verboden zal worden zich niet middels wedstrijden met de thaiboks sport te bemoeien.

Comments are closed.