90 seconden – 16 maart 2019
maart 16, 2019
Medici in Nickerie discussiëren over preventie ziekten
maart 17, 2019
Show all

Suriname wint 3-1 van Guyana

Natio levert mooi voetbal in de eerste helft interland

 

Het nationaal voetbalelftal van Suriname heeft zaterdagmiddag met 3-1 gewonnen van het team van Guyana. In deze vriendschappelijke wedstrijd die in Nickerie is gespeeld en overigens live op de televisie werd uitgezonden, heeft Natio in de eerste helft van de wedstrijd technisch mooi voetbal laten zien. Suriname kwam na een penalty in de 20e minuut van de wedstrijd op 1-0 en stond bij rust voor met 3-0. Het had meer kunnen zijn daar tenminste twee goede kansen tot scoren gemist werden. Na rust was het na de wissels gepleegd door coach Dean Gorré een ander gezicht. De Guyanese ploeg legde toen meer druk op Natio en kwam in de 60 minuut tot scoren. Gorré toonde zich na afloop toch tevreden over de prestaties van het Surinaams elftal en zegt hoopvol te zijn gestemd naar de wedstrijd toe die 23 maart op schema staat tegen St Kitts & Nevis.

De bondscoach van Guyana, Michael Johnson, zei na de wedstrijd nu een veel beter beeld te hebben van hoe hij verder moet met de training van zijn team, in voorbereiding tot de wedstrijd tegen Belize het komend weekeinde. Het Guyanees elftal bestond merendeels uit in Guyana actieve spelers en voor hen was het een goede training aldus Johnson. Voor de partij tegen Belize wil de trainer een goede mix maken tussen deze voetballers en de bijkans 15 Guyanese spelers die internationaal actief zijn en deel uitmaken van het elftal van Guyana.

Man of the match was volgens bondscoach Dean Gorré en supporters de nummer 3 van Natio, de in Nickerie geboren Ronaldo Kemble die uitkomt voor Robinhood. De oefenwedstrijd met 3-1 gewonnen oefenwedstrijd kan gezien worden als een goed verlopen voorbereiding op de CONCACAF Nations Leaguewedstrijd tegen St Kitts & Nevis, 23 maart in het André Kamperveen Stadion.

Comments are closed.