Suriname wil nu al profiteren van offshore olie

Maaltie Sardjoe belast met de waarneming bij BGVS
juli 29, 2021
Sportverslagen – 29 juli 2021
juli 29, 2021
Show all

Suriname wil nu al profiteren van offshore olie

Zesde vondst voor Surinaamse kust

Apache en Total melden vijfde vondst in Blok 58

De regering wil in de nabije toekomst geld genereren op basis van de olievondsten voor de Surinaamse kust. Dat zegt president Chan Santokhi in een felicitatieboodschap aan de Surinaamse bevolking naar aanleiding van de zesde olievondst voor de kust, die donderdag is gemeld door de bedrijven Apache en Total. “Met gepaste trots doet de regering de felicitaties toekomen aan het gehele Surinaamse volk met betrekking tot de olievondst” en “De regering zal alle mogelijkheden uitwerken om op basis van deze resultaten kapitaal up front te generen om de huidige financiële crisis en de gevolgen hiervan op te vangen”.

Apache en Total meldden donderdagmorgen hun vijfde ontdekking in Blok 58; de Sapakara South-1. Eerder werden vondsten gemeld in Keskesi, Kwaskwasi, Sapakara West en de Maka Central. In december vorig jaar meldde Petronas de eerste ontdekking in Blok 52 in de Sloanea-1-exploratieput.

In zijn felicitatieboodschap zegt president Santokhi verder, dat indien er genoeg olie wordt aangetoond in de zes putten, een eerste productieplatform in de Surinaamse wateren gerechtvaardigd is.

Staatsolie heeft op zijn Facebookpagina ook een felicitatieboodschap geplaatst: “Gefeliciteerd Suriname met de zesde significante olievondst in het offshore gebied. We zijn erg enthousiast over dit nieuws”. Apache en Total meldden in een persbericht dat het boorschip nu gaat richting de Bonboni-1-put, ook in Blok 58.

Comments are closed.