Suriname wederom gekozen tot voorzitter van het Caribbean Memorandum of Understanding on Port State Control (CMOU)

10 Mobiel – Miguel Rodrigues – 30 november 2021
november 30, 2021
Openbare Werken na eindoplevering volledig verantwoordelijk voor Nieuwweergevondenweg
december 1, 2021
Show all

Suriname wederom gekozen tot voorzitter van het Caribbean Memorandum of Understanding on Port State Control (CMOU)

Als voorzitter van het Caribbean Memorandum of Understanding on Port State Control (CMOU) heeft Surinaamse MAS (Maritieme autoriteit Suriname), haar leiderschapskwaliteiten gedurende de afgelopen jaren getoond.

Jaarlijks komen de Maritieme Administraties aangesloten bij de CMOU in een plenaire meeting (CPSCC) bijeen om besluiten te nemen met betrekking tot Havenstaat inspectie aangelegenheden. Tijdens de laatstgehouden vergadering is de financiering en implementatie van een technisch programma voor de lidstaten, in een poging om tot harmonisatie van inspecties van schepen te komen unaniem door de commissie goedgekeurd.

Tijdens deze vergadering is de herziene ship risk calculator voor het identificeren van schepen voor inspectie, het jaarverslag 2020, inclusief het overzicht van de activiteiten van het CMOU over de periode 2020, de financiering voor het technische team, het beleid voor donaties en voor maritieme onderscheidingen van de CMOU goedgekeurd. De directeur van de Maritieme Autoriteit Suriname, Michel Amafo, tevens voorzitter van de CMOU, vind het een positieve ontwikkeling dat de meeste landen die vanwege de COVID-19 pandemie niet adequaat PSC-inspecties konden uitvoeren, de draad wederom hebben opgepakt. Michel Amafo (Suriname) en Joel Walton (Cayman Islands) zijn respectievelijk als voorzitter en Vicevoorzitter herkozen voor een periode van drie jaar.

Comments are closed.