Ook actiegroep ALS overweegt stap naar de rechter
maart 18, 2020
Sportverslagen – 18 maart 2020
maart 18, 2020
Show all

Suriname vs. Coronavirus (Covid-19):

-Wereldwijd meer dan 200.000 besmettingen & ruim 8.300 doden
-Binnenkort gps-controle op mensen in thuisquarantaine
-Suriname in staat zichzelf te voeden als import stopt
-Wereldwijd meer dan 200.000 bevestigde besmettingen met coronavirus
-Eurovisie Songfestival gaat niet door, niet duidelijk wanneer wel
-Eerste mensen krijgen experimenteel coronavaccin toegediend

Het aantal bevestigde besmettingen met het coronavirus wereldwijd is de 200.000 gepasseerd: volgens de laatste cijfers van de Johns Hopkins University in de Verenigde Staten zijn 201.634 mensen geïnfecteerd. Inmiddels zijn meer dan 8.000 mensen overleden aan de gevolgen van het virus en zijn 82.000 patiënten genezen.

In Suriname staat het aantal besmetting nog altijd op 1. 53 personen zijn in quarantaine. Om te voorkomen dat mensen in thuis-quarantaine zich niet aan de strenge voorwaarden houden, zal het Nationaal Coördinatie Centrum voor Rampenbeheersing (NCCR) hen voorzien met gps-trackers. Volgens NCCR-manager Jerry Slijngaard zal niet langer uitgegaan worden van goed vertrouwen. Indien blijkt dat de mensen in overtreding zijn, zullen zij worden opgehaald en in gecontroleerde quarantaine worden geplaatst.

De voedselveiligheid is gegarandeerd, ook al zouden alle voedselimporten over enkele maanden stoppen, als gevolg van de wereldwijde impact van het coronavirus.

Dit zegt minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV).

Het ministerie bereid zich dan ook voor op een worst-case scenario. Volgens Parmessar zal Suriname in staat zijn om zichzelf te voeden, omdat de lokale productie van rijst, groenten, vlees en vis de lokale behoefte kan dekken:

Het Eurovisie Songfestival dat in mei in Rotterdam, Nederland, zou worden gehouden, gaat niet door vanwege de coronacrisis. Dat is besloten door de organisatie van Europese publieke omroepen EBU. Het is verschoven naar 2021. Nederland zou vertegenwoordigd worden door Jeangu Macrooy. Op zijn Facebook-account zegt de Surinaamse zanger teleurgesteld te zijn, hoewel hij alle begrip heeft voor het besluit.

Wetenschappers in de Verenigde Staten hebben maandag voor het eerst tests uitgevoerd met een experimenteel coronavaccin bij mensen. Vier vrijwilligers kregen een eerste dosis van het vaccin. In totaal zullen 45 vrijwilligers tussen de 18 en 55 jaar de komende maanden meedoen aan het onderzoek. Gewaarschuwd wordt wel dat het twaalf tot achttien maanden kan duren voordat het vaccin beschikbaar kan zijn.

Comments are closed.