Suriname voor het eerst op EXPO 2020 in Dubai

Dode en gewonde bij aanrijding bij rotonde Wijdenboschbrug
augustus 17, 2021
Sportverslagen – 17 augustus 2021
augustus 17, 2021
Show all

Suriname voor het eerst op EXPO 2020 in Dubai

Suriname zal voor het eerst zelfstandig staan op de EXPO 2020 die van oktober dit jaar tot en met maart 2022 wordt gehouden in Dubai, de Verenigde Arabische Emiraten. Deze wereld expo is speciaal voor de private sector om te netwerken en daaruit voortvloeiend zaken te doen. Omdat Suriname 93 procent uit bos bestaat is aan ons land een prominente plek toegewezen in het ‘Duurzaamheid’ paviljoen. Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking stelt dat Suriname zo de kans krijgt zich aantrekkelijk te maken voor investeerders.

Het is in feite voor het eerst dat de businesswereld meedoet aan de wereld expo. In totaal hebben ruim 44 duizend bedrijven zich ingeschreven ervoor. Verwacht wordt dat ongeveer 25 miljoen bezoekers, vanaf oktober tot en met maart, de expo zullen aandoen. Suriname ’s deelname kost US$ 2,4 miljoen. Gastland Dubai staat echter als schenking garant voor 1,5 miljoen. De Raad van Ministers heeft intussen al goedkeuring gegeven aan de betaling van de rest: US$ 900.000.

Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, over Suriname ’s deelname aan de komende EXPO 2020 in Dubai. Een belangrijk moment voor Suriname op de expo zal zijn de presentatie gedurende de nationale week, waarbij het land zijn rijke geschiedenis, toerisme-potentie en multiculturele diversiteit gaat kunnen tonen aan de wereldbezoekers.

Comments are closed.